Kunstgras is mooi en makkelijk

Wil je graag een groene tuin maar heb je ook zo’n hekel aan grasmaaien of ziet gras er in de zomermaanden altijd maar droog en beteuterd uit? Dan kun je beter kiezen voor kunstgras. Dit is amper meer van echt te onderscheiden en als het eenmaal ligt dan heb je ook wat. Een keertje vegen of stofzuigen is vaak al voldoende voor het onderhoud.

Kijk naar het doel

Je kunt kunstgras in diverse soorten kopen en het is verstandig te kijken waar je het voor nodig hebt. Gebruik je het in een tuin waar de kinderen altijd spelen? Kies dan voor een soort die daar goed tegen bestand is. Wil je kunstgras omdat het je tuin een mooi natuurlijk en groen aanzicht geeft maar wordt er amper op gelopen? Dan kun je ook met een wat minder stevige soort toe. Kunstgras wordt niet alleen toegepast in tuinen maar kun je ook gebruiken op bijvoorbeeld een balkon of aanbouw. Het doet gezellig aan en het is in meer kleuren dan alleen groen te koop. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor paars of grijs, het is maar net wat er mooi bij de rest van de tuin of het interieur staat. Dan lijkt het weliswaar minder op gras maar heb je het gewoon in gebruik als een soort vloerbekleding.

Wat heb je allemaal nodig?

Kunstgras is te koop in stukken maar ook als losse tegels. Het voordeel van kunstgras is dat het licht in gewicht is dus leggen is goed te doen. Je sjouwt je, in tegenstelling tot echte grasrollen, geen ongeluk met het kunstgras en het is snel en eenvoudig te leggen. Behalve het kunstgras zelf heb je lijmband nodig om de delen aan elkaar vast te maken en is het slim om er een doek onder te leggen waarmee je de druk verdeelt en onkruid tegen gaat.

Previous

Next